Уестсайдска история / West Side Story (2021)

Уестсайдска история / West Side Story (2021)

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 10 (1 vote)

"Уестсайдска история" (West Side Story 2021) е римейк на едноименния музикален филм от 1961 г., който е адаптация на едноименния Бродуейски мюзикъл от 1957 г. Режисиран от Стивън Спилбърг, този филм е модерна версия на класическата история, вдъхновена от "Ромео и Жулиета" на Шекспир, пренесена в средата на 20-ти век в Ню Йорк. Историята разказва за любовната афера между Тони и Мария, които принадлежат към две враждуващи улични банди – "Ракетите" и "Акулите".

Филмът започва със забележителна кинематография, която ни представя контраста и разделението между двата свята на "Ракетите" и "Акулите". "Ракетите" са представени като банда от американци, докато "Шаркс" са имигранти от Пуерто Рико. Двете групи се конкурират за територии в Уест Сайд на Манхатън, където напрежението е високо и една искра е достатъчна да предизвика сблъсъци.

В центъра на историята на "Уестсайдска история" (West Side Story) е Тони - бивш член на "Ракетите", който се опитва да се дистанцира от живота на бандата и да започне нов живот. Той среща Мария на танцово събитие и двамата веднага се влюбват. Тяхната връзка обаче е заплашена от конфликтите между техните групи и от непрекъснатата омраза, която те изпитват един към друг.

"Уестсайдска история" (West Side Story 2021) е силен филм за любов, загуба и надежда. Спилбърг успява да вдъхне нов живот на тази класическа история, като запазва емоционалната сила и музикалната енергия на оригинала, но и добавяйки собствен творчески отпечатък. Филмът е визуално впечатляващ, с музикални изпълнения, които са както зашеметяващи, така и дълбоко емоционални, правейки го достоен за новото поколение зрители.

Hyde Park on Hudson (2012)
Безсмъртен
Американска схема
Робин Худ
Лешникотрошачката 3D
Сутрешен Блок
Жената в Черно (2012)
Химера
Хана - Hanna
Яж, Моли се и Обичай
Адвокатът с линкълна