Заложникът / Retribution (2023)

Заложникът / Retribution (2023)

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 8.6 (13 votes)

Филмът "Заложникът" (Retribution) е сред най-популярните за 2023 година. Ден след ден Матю Търнър следва рутината - съпровожда децата си до училище и отива на работа. Едно утро обаче неговата рутина се превръща в кошмар. Непознат глас го информира по телефона, че животът му и този на неговото семейството е в опасност. Не става дума само за заплаха, а за наложен ултиматум. Престъпникът иска сума от 208 милиона, които се крият във фонда на Матю, като в същото време изисква абсолютна послушност от него.

Започва борба срещу времето, при която Матю трябва да решава дали да спазва инструкциите на изнудвача или да рискува живота на близките си. Всеки избор има своята цена, като някои решения се оказват фатални, а изнудвачът не се спира пред нищо. Междувременно агент на службите се опитва да помогне, но не разкрива пълната истина на Матю. Бързо става ясно, че Матю не може да разчита на никого друг освен на себе си. Той преминава от ролята на жертва в ролята на ловец, като започва да преследва своя злодей.

В тази психологическа война между двамата, където страхът и отчаянието доминират, жестокостта започва да овладява съзнанието. Кой ще излезе победител от тази битка, ще узнаем от супер хита на 2023 година "Заложникът" (Retribution).

Dam 999
Новогодишна Нощ (2011)
Кожата, в която живея
пълно за празно
Безсмъртен
legendary
Нашият Брат Идиот
Албатрос (2010)
Drive: Живот на скорост
Подземен Свят: Пробуждане (2012)