Закрилникът

Закрилникът

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 7.8 (74 votes)

Харесвате ли филма?

Робърт Маккол е компетентен оперативен агент на ЦРУ, експерт в специалните операции, който не иска вече да играе ролята на убиец в агенцията. Така за да се измъкне от организацията решава да инсценира собствената си смърт. Той се оттегля и заживява в Бостън, но е принуден да излезе от скривалището си, за да защити млада жена от набезите на руската мафия. МакКол отприщва бурна верижна реакция и започва да прилага своето разбиране за правосъдие сред престъпниците.
Филмът е създаден по мотиви на едноименния телевизионен сериал, създаден от Майкъл Слоун и Ричард Линдхайм, задържал се на екран четири сезона (1985-1989). "Закрилникът" от 2014г. споделя идеята на предшественика си: тази на защитника на по-слабите от лапите на престъпниците, като използва техните способи срещу тях.
Режисьорът Антоан Фукуа, който е известен в Холивуд с добрите си филми отново работи с Дензъл Уошингтън, след тясното им и ползотворно сътрудничество в "Тренировъчен ден", който донесе оскар на афро-американския актьор.

Бурлеска
The Art of Getting By
Академия за вампири: Кръвни сестри
Мадагаскар 3 (2012)
Желязната Лейди (2011)
Последният Екзорсизъм
Бари Мъндей
Тиранозавър (2011)
Jane Eyre
Огненият пръстен

Други Заглавия

The Equalizer (2014)