Забвение, Oblivion (2013)

Забвение

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 8.5 (27 votes)

Възможно ли е да ти липсва място, на което не си бил? Да скърбиш по време, в което не си живял? Какъв си бил преди превантивното заличаване, имаш ли спомени? Отговорът е, че героите в "Забвение" нямат право да помнят.
Действието на този фентъзи екшън се развива на земята във времена, когато нейната повърхност е почти непригодна за живота на хората. Земното население от години не живее на планетата, а в облаците над нея. Някой от тях обаче, продължават да посещават своя стар дом, макар земните пейзажи да са променени до неузнаваемост. Въпреки непотребното за хората състояние, на земята все още се откриват полезни земни ресурси. Главният герой във филма "Забвение" е бивш военен на име Джак Харпър. На даден момент Джак се занимава с техническа поддръжка на летателни средства, с които земляните патрулират върху земната повърхност.
Един ден Джак се натъква на повреден космически кораб, а в него среща прекрасна жена. Красавицата е в състояние на сън. След като героят от "Забвение" събужда спящата красавица, става ясно, че красивото създание е землянка, която се е завърнала след дългогодишна експедиция на Марс. Джак прибира жената в неговия дом над облаците. При разговор с красавицата възникват безброй въпроси, на които Джак не намира отговори. На въпросът му: "Имаш ли спомени от преди превантивното заличаване?", младата жена отговаря: "Работата ни е да не си спомняме". Джак разбира, че на всяка цена трябва да намери отговорите и да разбере истината.
Преди срещата на загадъчната непозната, животът на главния герой преминава монотонно и дори скучно. След срещата с красавицата всичко се променя и животът на Джак се превръща в бойно поле.
В ролята на Джак Харпър е Том Круз. В "Забвение" ще видим планетата ни в състояние, непознато за нас. Фантазията на сценаристите и продуцентите се разгръща до непознати равнища на съзнанието.

Лоракс (2012)
Призрачен Ездач 2: Духът на Отмъщението (2012)
50 нюанса сиво
От глупав по-глупав: Завръщането
Шаферки / Bridesmaids
Следващите три дни
Аве Цезаре
Night Catches Us (2010)
Дон Джон
Bereavement
Четири Коледи / Four Christmases 2008
21 Jump Street

Други Заглавия

Esquecido, Horizons, Uzmirstieji, Zaborav