Убийците на цветната луна (2023)

Убийците на цветната луна / Killers of the Flower Moon (2023)

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 7.3 (6 votes)

Филмът "Убийците на цветната луна" (2023) пренася аудиторията в един мрачен момент от човешката история, разкривайки как алчността се превръща в кошмар за индианците от племето Осейдж.

В началото на 20 век, във времето на индустриалния бум и надеждите за богатство, съдбата на индианското племе Осейдж в щата Оклахома бива променена завинаги. С откриването на богати петролни залежи на техните земи, те стават неочаквано богати, привличайки вниманието на най-влиятелните и безскрупулни индивиди в страната. Трагичните събития се задълбочават с възникването на серия от смъртни случаи в племето, свързани с правата за добив на нефт. За разследване на тези ужасяващи престъпления е създадено ново звено - Федералното бюро за разследване (ФБР), което се опитва да разкрие сложния случай, който достига до най-високите етажи на властта.

Филмът "Убийците на цветната луна" (2023) е по действителен случай и екранната адаптация на едноименния роман от Дейвид Гран. Във него изпъкват актьорските изпълнения на Робърт де Ниро като Уилям Хейл и Леонардо Ди Каприо като неговия племенник Еърнест. Също така филмът детайлно разглежда и процеса на разследване, като подчертава възникването на ФБР като ключов момент в американската история, въпреки трагедията, която го предизвиква.

Режисиран от великия Мартин Скорсезе, "Убийците на цветната луна" е епичен криминален уестърн. Този филм не само разказва зашеметяваща история, но също така предлага възможност за размисъл относно историческите несправедливости и как те продължават да влияят на нашето общество днес. Той разкрива, че дори в свят, където богатството изглежда безкрайно, човешката алчност и злото могат да превърнат мечтите в кошмари.

Flight (2012)
Аз, проклетникът 2
Шрек Завинаги
Транс
Пак ли Ти!
Серена
Без лоши чувства / No Hard Feelings (2023)
Трансформърс 3
Крадци на ядки
Запознай се с малките

Други Заглавия

Killers of the Flower Moon