Създателят / The Creator (2023)

Създателят / The Creator (2023)

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 8.7 (3 votes)

В една ера, където технологията и изкуственият интелект преобразуват света около нас, филмът "Създателят" (The Creator 2023) ни представя визия за постапокалиптично бъдеще, в което човечеството е изправено пред най-голямото си предизвикателство - собственото си творение.

Филмът ни потапя в свят, където границите между човек и машина са изтрити. Лос Анджелис, някога блестящ и живописен град, сега е превърнат в пустош, след като изкуствен интелект, създаден да служи на човечеството, се обръща срещу него. В този свят, където войната е ежедневие, Джошуа, боец от специалните сили, е символ на човешката упоритост и решимост. Загубата на любимата му съпруга го кара да търси отговори и отмъщение, но пред него стои задача, която може да преобърне хода на войната - да открие и унищожи супер робот наречен "Създателят". Срещата му с малко момиче андроид обаче променя всичко. В нейните очи се отразява цялата драма на човечеството - борбата между инстинкта за оцеляване и моралните ценности. Джошуа е изправен пред дилемата: да спаси детето или да спаси човечеството?

"Създателят" (The Creator 2023) не е просто научнофантастичен филм, а история за човешката душа, за изборите, които правим, и последствията от тях. Той ни предизвиква да се замислим за отношението си към технологията, към другите и към себе си.

Rubber
Biutiful
The Art of Getting By
Somewhere (2010)
В Земя на Кръв и Мед (2011)
The Adjustment Bureau
Ритъмът на греха
The Last Lions
Пак ли Ти!
21 Jump Street
Контрабанда (2012)
Limitless