Облакът Атлас

Облакът Атлас

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 6.5 (17 votes)

Сюжетът на филма "Облакът Атлас" се базира върху едноименния роман от 2004 година на известния писател Дейвид Милър. Действието на филма преминава през различни епохи и разказва няколко човешки истории. Зрителите ще пътуват във времето от средата 19-ти век до Земята на бъдещето, която е успяла да преживее световната глобална катастрофа. Във филмът "Облакът Атлас" има много главни герои и всеки от тях има своята история. Първо ще се запознаем с наивния нотариус, който се завръща от Австралия в САЩ. След историята на нотариуса, ще наблюдаваме живота на начинаещ композитор, който е принуден да търгува с тялото и душата си в буквалния смисъл. Именно той, ще ни запознае с историята на Европа през времето между двете световни войни. Не по-малко интересен персонаж е една журналистка, която разкрива мащабен корпоративен заговор през 70-те на XX век в Калифорния. Следващият интересен герой е дребен издател, който се е прославил с автобиографичен роман, в който се разказва за живота на един мъж от престъпния свят. Въпреки това, суетният издател е принуден да се крие от кредиторите си.
Последните два персонажа от "Облакът Атлас" представляват хора от бъдещето. Първият е клонинг-прислуга в корейско предприятие за бързо хранене. Според думите на автора, Корея в бъдеще е надминала всички държави в техническо развитие и практически управлява целия свят. Последният герой /Закри/ от тази история е хавайски козар, който живее по време на залеза на цивилизацията. Закри ще види това, което може би на повечето от нас няма да се доведе да види – разпадането на цивилизацията и науката...
На пръв поглед всичките тези герои нямат никаква пряка и логическа връзка по между си, но само на пръв поглед е така. Филмът "Облакът Атлас" показва шест истории на шест различни човека, а всяка история е цял живот носещ дълбок смисъл. Нещо повече – във всяка от тях ще станем свидетели на определена интрига с уникален набор от тайни и загадки.

Нарния 3D
Кожата, в която живея
Vanishing on 7th Street
Cedar Rapids
Индиана Джоунс 5 и реликвата на съдбата (2023)
Костенурките нинджа Пълен хаос 2023
Университет за таласъми
Тайните служби на Дядо Коледа (2011)
Първичен код
Санктум

Други Заглавия

Небесен Атлас,Cloud Atlas