Надцакването

Надцакването

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 8.5 (2 votes)

От древни времена е известно, че хазартът не е най-положителната черта в човека. Той колкото забавлява и силно увлича, толкова силно и поразява. Хазартът е опасна игра с две остриета, а когато си пристрастен, си способен да изгубиш и най-скъпото. Случаите, в които хора са страдали жестоко заради удоволствието да поиграят на рулетка или да изпитат късмета си на зарове, са множество. Един такъв случай ще проследим и във филма на режисьора Брад Фърман "Надцакването". Историята на главния герой Ричи Фърст (Джъстин Тимбърлейк), естествено, по едно нещо прилича на всяка друга история, свързана с хазартното пристрастяване, а тя е - пълната разруха на състоянието финансово и психологическо на жертвата.
Историята е следната: студентът от Принстън Ричи Фърст се зарибява по онлайн игри в покер в Интернет. Момчето толкова силно се увлича, че в един ден остава измамен и без една стотинка, а след седмица трябва да плати за обучението си в университета цели 60 хиляди американски долара... Освен това, не за дълго след големият удар Ричи разбира, че дължи огромна сума на Айвън Блок (Бен Афлек) собственика на сайта, в който се е подвизавал и загубил парите си. Непредсказуемият и опасен свят си каза думата и Ричи е на червено.
Единственият вариант да излезе от безизходното положение е да влезе в още по-безизходна история. Ричи заминава в Коста Рика за да премери силите си с най-големия играч. Онзи пък вижда в студента сродна душа и го въвежда в най-дълбоките дебри на играта. Когато обаче се превръща в протеже на корумпирания Айвън Блок, Ричи осъзнава, че пропада все повече в опасния свят. Животът му се променя коренно, а нивото на опасността достига до връхната си точка, когато момчето разбира, че шефът му Айвън всеки момент може да извърши нещо непоправимо, тогава Ричи се опитва да размени ролите с него.

лесна, а
Straw Dogs
Желязната Лейди (2011)
Страшен филм 5
Елизиум
The Adjustment Bureau
Аквамен и изгубеното кралство / Aquaman and the Lost Kingdom 2023
The 5th Quarter

Други Заглавия

Бегач, Begancios kortos, Runner, Runner, Va-банк, Rizična igra, Aposta Máxima, Players, Vakszerencse, Poland, Portugal