Морбиус / Morbius (2022)

Морбиус / Morbius (2022)

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 10 (1 vote)

Актьори

Филмът "Морбиус" (2022) е научнофантастичен трилър, въртящ се около Доктор Майкъл Морбиус, който е брилянтен биохимик, страдащ от рядко и смъртоносно кръвно заболяване. В опитите си да намери лек, Морбиус се подлага на експериментално лечение, което не само го излекува, но и му придава свръхестествени способности, включително сила, скорост и способността да лети. Въпреки това, новопридобитите му сили идват с висока цена – неконтролируема жажда за човешка кръв.

Сюжетът на "Морбиус" започва с представянето на Майкъл, страдащ от тежко заболяване на кръвта, заедно с неговия най-добър приятел Майло, който страда от същото заболяване. Двамата се запознават в болницата и създават дълбока връзка, обединени от своята обща борба. Въпреки трудностите, Майкъл продължава да следва мечтата си да стане доктор, за да намери лек за себе си и за Майло.

Преминавайки през годините, Майкъл става водещ учен в областта на биохимията и генетиката, като работи усилено върху разработването на лек за своето заболяване. Експериментите му го отвеждат на опасна територия, където се опитва да комбинира човешка ДНК с тази на вампирски прилепи. Решен да тества смесването на ДНК върху себе си, Майкъл извършва рискован експеримент, който изненадващо се оказва успешен, като му придава изключителни способности, но също така го превръща в същество, живеещо между света на човеците и митичните същества.

С новите си способности Морбиус се опитва да намери баланс между човешката си същност и животинските си инстинкти. Неговата жажда за кръв го превръща в мишена както за полицията, така и фигури от подземния свят. В същото време, неговият дългогодишен приятел Майло, който също е подложен на същата терапия, приема своите нови способности по различен и по-разрушителен начин, което води до конфликт между двамата. Докато Морбиус се бори със своята нова реалност, той се опитва да намери начин да използва своите способности за добро. Въпреки че Майкъл Морбиус е изправен пред множество предизвикателства и врагове, неговата най-голяма битка е със себе си, докато се опитва да намери място в света, където може да съществува като човек и като същество от друг свят.

Наполеон / Napoleon (2023)
Непобедимите 4 / Expend4bles (2023)
Карате Кид
Човек на гнева
Новогодишна Нощ (2011)
Лошите момчета / The Bad Guys (2022)
Червените Опашки (2012)
Надиграването
Южнячки / The Help
Бари Мъндей
Мафия Мама / Mafia Mamma (2023)
Вечеря за Идиоти