Живи легенди

Живи легенди

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 9.2 (87 votes)

Харесвате ли филма?

С появата си на телевизионният екран, филмовата продукция, дело на България и Италия "Живи легенди" жъне неповторима слава и може с право да се сравни с филми като "Робокоп" и "Зимна приказка в Ню Йорк".
Вземайки под внимание съвместното дело между Италия и България, в "Живи легенди" сцените са заснети на десетки места в различни краища на двете държави. Не липсват и паметни моменти, като датата 19-ти май, на която италианската филмова звезда Микеле Плачидо има рожден ден, но и на която дата той заснема голяма част от сцените си за този филм.
В една част от снимките на филма, направени в моторна лодка, част от актьорския екип са в нея и навътре в морето. Теченията ги повличат все по-надълбоко, когато горивото им свършва. Тогава случайна рибарска лодка се притича на помощ.
Не по-малко атрактивен е и момента, в който в курорта на плажа в Русалка, върху специален плод от дърво е заснета една част от епизода, а дори след него, собствениците на заведението решават да го запазят и до днес там, като символ за заснетата сцена.
Филмът "Живи легенди" е заснет с частични средства и помощ от множество инициативни рекламодатели.
Кастинг за роли не е провеждан, а сами по себе си ролите са избрани и напаснати според реалните характери на актьорите.

Разделителната Линия (2011)
Cat Run
Нощта на ужасите
Нарния 3D
Аполо 18
Dahmer Vs. Gacy
Коледа с Харолд и Кумар (2011)
Diary of a Wimpy Kid 2: Rodrick Rules
Генезис / Inception
В Земя на Кръв и Мед (2011)
Сватбен Обет (2012)