Изход: Богове и Царе

Изход: Богове и Царе

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 7.6 (27 votes)

Харесвате ли филма?

През 1300г.пр.Хр. Мойсей, генерал и член на кралското семейство, се подготвя да нападне хитите заедно с принц Рамзес. Едно пророчество обаче гласи, че един от двамата мъже ще спаси другия и ще стане лидер. По време на нападението, Мойсей спасява живота на Рамзес, след което е изпратен в град Питом, за да се срещне с вицекраля Хегеп, който отговаря за робите. След като вижда в какви ужасни условия живеят те, Мойсей научава от Нон за истинския си произход – той е дете на евреи и като бебе сестра му го изпратила да бъде отгледан от една от фараоновите дъщери. Доверени хора на Хегеп обаче дочуват разговора и докладват.
Малко след като Мойсей се връща в Мемфис, Рамзес наследява трона, а Хегеп пристига и разкрива истинската самоличност на Мойсей. Рамзес пощадява живота му, но го изпраща в изгнание.
Девет години по-късно, Мойсей получава божие видение, когато едва не загива при скално свлачище. Той заминава за Египет, където започва да обучава робите в изкуството на войната. Рамзес обаче заплашва да екзекутира част от тях, докато Мойсей не се предаде. Тогава Бог отново се явява на Мойсей и го предупреждава, че 10 чуми ще поразят Египет.
Мойсей и 600 000 роби тръгват на монументално пътешествие далеч от Египет, но по петите им са Рамзес и египетската армия, решени да ги избият до последния човек.

Кожата, в която живея
Argo 2012 Poster
Мъж на аванта / Something Borrowed
Blue Valentine (2010)
Любовта е Опиат
Insidious
Битка: Лос Анджелис
Път с Предимство
The 5th Quarter
Следващите три дни
Sucker Punch: Измислен свят

Други Заглавия

Exodus: Gods and Kings 2014