Екзорсистът: Вярващият (2023)

Екзорсистът: Вярващият (2023)

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 10 (5 votes)

В един свят, където демоничните сили често се скриват зад маската на обикновеното, "Екзорсистът: Вярващият" (The Exorcist: Believer 2023) разкрива историята на отчаяното търсене на спасение от неизбежното зло. Във филмът, режисиран от Дейвид Гордън Грийн, се срещаме с Виктор Фийлдинг, който след загубата на съпругата си в земетресение, е оставен сам със задачата да отглежда тяхната дъщеря Анджела.

Един ден обаче, Анджела и нейната приятелка Катрин изчезват, и се завръщат три дни по-късно, без никаква спомен за случилото се. Тяхното завръщане обаче не е обикновено. Зад тях стои дълбоко зло, което принуждава Виктор да потърси помощ от Крис Макнийл, чиято дъщеря Ригън е била обсебената преди пет десетилетия.

"Екзорсистът: Вярващият" (The Exorcist: Believer 2023) е шестата част от поредицата "Екзорсистът". Филмът е продължение на едноименият филм от 1973 година, като Виктор Фийлдинг, игран от Лесли Одъм мл., търси помощ от Крис Макнийл, която отново е в ролята на Елън Бърстин​​. Сценаристите са се опитали да възродят ужаса от първия филм, но критиките са смесени. Някои твърдят, че филмът е "доста добър", но претоварен с герои и недоразвити идеи​​, докато други споделят, че не може да се сравни с оригиналните ужаси от първата част.

Като цяло създателите на "Екзорсистът: Вярващият" (The Exorcist: Believer 2023) са се опитали да пренесат старата ужасяваща атмосфера, на съвременната кино аудитория. Освен това филмът предлага нова перспектива за сблъсъка между доброто и злото, разкривайки колко трудно може да бъде да се изправиш срещу демоничните сили, особено когато те заплашват твоите любими.

Premium Rush (2012)
 Хотел Трансилвания 2
Денят на Майката
12 години в робство
Конгресът
Капитан Марвел 2 / The Marvels (2023)
Подземен Свят: Пробуждане (2012)
Super
Dam 999

Други Заглавия

The Exorcist: Believer