Аквамен и изгубеното кралство / Aquaman and the Lost Kingdom (2023)

Аквамен и изгубеното кралство / Aquaman and the Lost Kingdom 2023

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 8.1 (27 votes)

Филмът "Аквамен и изгубеното кралство" (Aquaman and the Lost Kingdom 2023) ни отвежда на едно ново, завладяващо подводно приключение. След събитията на първия филм, Аквамен се изправя пред ново предизвикателство. Един древен и могъщ враг се появява отново. Това е Черният Манта, който се завръща с една-единствена цел - отмъщение за смъртта на баща си. За да постигне своята цел, той се въоръжава със зловещия Черен Тризъбец, предизвиквайки освобождаването на мрачна сила, заплашваща самото съществуване на Атлантида и света​​​.

В този момент Аквамен се обръща към неочакван съюзник - своят полубрат Орм, който е бивш владетел на Атлантида. Заедно двамата трябва да надмогнат своите различия и предишни конфликти, за да се борят срещу общият враг и да предотвратят катастрофата, заплашваща тяхното кралство​. Ключова роля в тази борба играе и Мера, която е кралицата на Атлантида и съпруга на Аквамен. Тя притежава уникалната способност да контролира водата, освен това тя е майка на Артър-младши и дъщеря на крал Нереус​. Атлана - майката на Артър и Орм, която е и бившата кралица, също има своето място в тази история, допринасяйки със своята мъдрост и опит​​. Филмът въвежда също и нови герои, които допринасят за богатството на филма. Сред тях е Стингрей - загадъчен нов персонаж, въведен специално за филма; Каршон, злодей от комиксите на DC, и Атлан - първоначалният владетел на Атлантида​​.

С този калейдоскоп от герои и митични събития, "Аквамен и изгубеното кралство" (Aquaman and the Lost Kingdom 2023) ни показва една епична битка между доброто и злото, смелостта и предателството, любовта и враждата. Историята ни води през серия от вълнуващи приключения и семейни драми, като в същото време поставя въпроса: какво ще се случи с Атлантида. Ще успее ли Аквамен да защити своя свят и да спаси своето кралство и семейство от ужасяващата заплаха?

Burning Palms 2010
Нещото / The Thing
Крадецът на книги
Анатомия на едно падане / Anatomy of a Fall (2023)
Limitless
All Good Things
Сивият (2012)
John Carter (2012)
Горските мечоци: Завръщане на земята / Boonie Bears: Back To Earth (2022)
Ченге за един ден: Мисия Маями