Имало Едно Време на Изток

Имало Едно Време на Изток

Рейтинг

Гласувай: Няма Рейтинг: 9.1 (112 votes)

Харесвате ли филма?

Ексклузивно само в кино Евро Синема, София

От 18 до 27 Октомври

За момента филма се излъчва единствено в столичното кино Евро Синема. Поради притеснения на повечето кина, излъчването на лентата в същите ще се забави.

Филм по книгите на Георги Стоев

Кой е Георги Стоев?
Георги Стоев, вече покойник, е бивш борец-мутра, който решава да изкара на показ престъпната действителност в България, чрез своите книги. Медиите го нарекоха "Писателят-Мутра". Режисьорът Демир Янев прави паралел с Оливър Стоун: "Той също се е борил за нещо спорно, бил е във Виетнам, избивал е виетнамци и си го признава, но никой не го нарича 'режисьорa-убиец', нали?".


Историята на Филма


В началните години на прехода амнистирани престъпници и бивши спортисти, най-често борци се трансформираха в улични бригади и охранителни фирми занимаващи се с рекет и контрабанда. Чрез тези престъпни организации управляващите приватизираха България. На прага на влизането ни в ЕС един човек разкри своята и тяхната история... Самият той бивш борец и спортист - Георги Стоев.

Филмът е изграден хронологично следвайки последните интервюта на Георги Стоев в Горещо с Венета Райкова. Сюжетът е пресъздаден предимно чрез игрални сцени по откъси от книгите на покойният писател. Добавяни са и архивни кадри от почти всички национални медии.

Така изграден от няколко различни плана разказът допълнително се галванизира от два гласа зад кадър – един разказвателен (Красимир Куцупаров) и този на самият Георги Стоев (Петър Мелтев). Динамиката на разказвателната линия илюстрира характера на убитият писател и създава един механизъм, който контрира обичайните български виждания за неговият живот и отговаря на съвременния въпрос на нашето общество, задаван още от античността – трагедия ли е бил неговият живот...?

Високо напрежение
Kaboom
Приключенията на Тинтин 3D
Тeжка категория
Палавата Класна
Свещеник, Priest
Непобедимите
John Carter (2012)
Violent Blue 2010
Take Me Home Tonight
True Legend
Агент Солт / Salt